Rättvisa i moll.

Så händer det igen. Ett modernt storföretag går inte med lika många miljarder i vinst som förra året och tusentals människor mister sina jobb. Miljödebatten har precis fått tillräckligt med luft under vingarna för att kunna lyfta med dig och mig som passagerare. Nu är det dags att starta ännu en debatt från klippväggen. Och Ericsson och Telia är först ut.

Jag tror att vi är inne i en förändringens tid över huvud taget. Men innan vi kan rädda vårt klot måste vi börja med oss själva. Den fria marknaden är som en kamphund i Tensta, med torkat läderkoppel på väg att brista. Och i sandlådan intill sitter småbarnen och jollrar. Det måste till en förändring i tänket kring företagande. Vinstmaximering, det så kallade ansvaret mot aktieägarna, avkastning, investering, likviditet. Hard core-orden är många och är grundade för länge sedan.

Att ta ansvar som företagare handlar inte bara om aktieägarnas intressen. Det räcker inte heller med att gömma sig bakom en sköld av miljöinsatser eller sexsiffriga ISO-certifieringar. Bottom line ska självklart inte stå i rött, men när man inte ser det absurda i situationen kan jag inte göra annat än att se det.

Annonser

Ett svar to “Rättvisa i moll.”

  1. Madison Says:

    Alltså, vad fan är det som händer därute egentligen? Jag fattar inte och de (aktieägarna) biter sig själva duktigt i svansen när de tar beslut som är så obegripliga att de är bortom all fattningsförmåga.

    Vad göra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: