A day in the life. Del 2.

Det var konstigt. Precis när jag hasplat ur mig ett roadkill till inlägg om hur min arbetsdag kan se ut kommer det en utmaning från Ulrika. Hon har varit på mig som en hungrig Kolmårdenjärv och undrar säkert om jag har något emot henne som aldrig ställer upp på hennes utmaningar. Det har jag naturligtvis inte, därför kommer här en redogörelse och på gränsen till kopia av Abbes pappas dag på jobbet, minus internationella priser och ”utmärkelsen Sveriges Bästa Byrå vid flera tillfällen”.

Jag är kreatör. Problemlösare. Idékläckare. Konceptuppfinnare. Utanför-boxen-tänkare. Jag är Art Director med ansvar för färg, form och visuellt budskap i kommunikationen. Jag slåss för våra idéer mot projektledare, kunder, leverantörer och oss själva. Jag tar och ger. Jag säger aldrig ”det går inte”. Jag målar med ord. Jag fnular med layout. Jag trixar med text. Jag kniper rubriken. Jag kittlar originalaren. Jag sjunger opera och dricker kaffe. Jag äter äpplen. Jag vrider på Rubiks kub.

Jag spelar musik. Jag uppdaterar en bok. Jag babblar med copywritern. Jag utmanar copywritern. Jag lyssnar. Jag väntar. Jag går ut på stan. Jag tar en annan väg tilbaka. Jag surfar runt. Jag klappar om. Jag tycker till. Jag brinner upp. Jag taggar ner. Bra kommunikation innehåller så mycket men upplevs som enkel. Den kortaste vägen till en bra idé är en omväg.

Jag har gjort det här och mycket mer i snart 20 år. Och jag kommer att brinna så länge det finns reklam som ljuger, fördummar och som är tråkig. Det jag skapar är det egentligen ingen som behöver, ingen har bett om det. Med den inställningen blir det jag skapar lite bättre. Och till slut kanske någon bryr sig och mår bra. Då är jag nöjd.

Då återstår att bolla över frågan: Vadihelvetejobbardumeddå? till Madison, Hannes och Mia. Och när jag tittar i min lista över fellow bloggers ser jag en antydan till inavel, d v s flera av dem vet du redan vad de jobbar med eller har redan fått denna utmaning.

PS. Tack till Ulrika och Abbes pappa som inspirerar mig i jobbet.

Annonser

5 svar to “A day in the life. Del 2.”

 1. Ulrika Good Says:

  Tack själv, gubben lille.

 2. Hanna Says:

  Kvällstidningsversion:

  Och jag kommer att brinna så länge det finns reklam som ljuger, fördummar och som är tråkig. Tack till Ulrika och Abbes pappa som inspirerar mig i jobbet.

 3. Abbes pappa Says:

  🙂 Karbon på Ulrikas kommentar.

 4. Niklas Synning Says:

  Är det bättre här alltså? Hm, lustigt jag som just tröttnat, ledsnat, tappat inspo för Pets and Sluts och allt vad det innebär. Jag börjar om på ny kula, med en nu hatt på hatthyllan och annan substans under näsan: Reklamkokain.

  See ya!

 5. ML Says:

  bra redovisning av jobbet där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: