Datorer & sånt.

Olaglig fildelning ökar lavinartat, men nu tänker myndigheterna sätta stopp. Och man tror sig ha hittat en lösning på problemet.

– Vi ser att den olagliga fildelningen inte bara drabbar upphovsmännen utan även gemene man, säger Filias Fogg på Polisens fildelningsrotel. Man kan nästan inte vistas i trafiken idag utan att man trängs i diket av olagliga fildelare som kör om en både på höger och vänster sida.

Fildelningen började på 90-talet som ett problem på landsbygden men har nu tagit sig allt närmare storstäderna där filerna är både fler och hårdare trafikerade. Man kommer därför att stänga av samtliga filer omkring Stockholm, Göteborg och Malmö för att efter sommaren tillsätta en utredning. Och Polisen är hoppfull.

– Det är klart att många kanske tycker att det här är ett drastiskt beslut, men vi ser det som ett test och får möjlighet att utvärdera ytterligare under hösten, avslutar Filias Fogg.

Annonser

Ett svar to “Datorer & sånt.”

  1. L80 Says:

    Tack för att du äntligen reder ut begreppen. Här har jag suttit och förundrat mig över den hetska debatten kring fildelning. En varm sommarmorgon räcker ju en liter ledigt till hela familjen. Men nu förstår jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: