Red Bullshit Air Race.


Frågan är om det här är världens smartaste eller världens mest korkade kampanj. Jag kan inte bestämma mig.

Först klistrar man upp affischer som berättar att Red Bull Air Race ska köras över Riddarfjärden i Stockholm (i reklamfilmerna kunde man se kamikazepensionärer köra luftrally över någon slags bana på vattnet) sen förbjuds evenemanget och man får klistra upp ännu fler affischer.

Är det här en uppvisning i smart marknadsföring, eftersom Red Bull har exponerats på affischer, tv och till och med på den här bloggen? Eller är det ett klassiskt skjut först, fråga sen-scenario.

Eller är det bara ett klassiskt tänkte inte på det-scenario?

Vad tror du?

Annonser

3 svar to “Red Bullshit Air Race.”

  1. deeped Says:

    Det bygger vidare den position som Red Bull byggt utomlands i att vara sponsor av Extremsporternas Extremsporter, och göra saker som ingen annan gör – ex.vis att sponsra olagliga basejumps osv. Så för Red Bull är det självklart att dundra på stenhårt att de är de coola medan staten är fåniga.

  2. L80 Says:

    Jag hade i alla fall inte haft en aning om racet om det inte hade varit för tv-reklamen. Nu är det nästan så att jag är sugen på att ta en tripp till Rotterdam. Dock reguljärt.

  3. kontaktmannen Says:

    Är det något Red Bull äger så är det ”ger dig vingar”. Därför sponsrar man i första hand sporter där det finns något flygmoment med. Flygrally är väl ett bra sådant exempel. Jag har svårt att tänka mig att Red Bull hoppat i galen tunna. Troligen hade man kalkylerat med risken och bedömde att reservplanen var bra nog. PR-mässigt har man ju fått ett och annat klipp i och med avslaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: