Fuck everything.

Orden stod skrivna med arga, tjocka tuschbokstäver i en busskur, inte långt hemifrån. Idag är de borttvättade och busskuren är sådär tråkig som bara en busskur utan klotter kan bli. Den unge arge – för det var gissningsvis en tonårskille som skrev orden den där höstkvällen för några år sedan – har även hunnit kicka sönder glaset i en annan busskur, vält en odlingsbädd och loskat på en Bankomat. Var han befinner sig nu vet vi inte.

Gässen samlar ihop sig och sträcker söderut medan de sista båtarna gnäller och vill upp ur det kalla vattnet. Hösten tog liksom stryptag på sommaren och våldförde sig på den under hela augusti månad. Nu har den släppt lite på greppet och givit den chansen att säga ett sista hest farväl för den här gången.

Nyheterna ger oss girighet, mobbning, katastrofer och lågkonjunktur. Kalsongerna sjunger på sista versen och sitter liksom åt om benen, men inte kring midjan. Trots att den har blivit större. Gräsklipparen dör av överhettning när den försöker äta sig igenom hektar av knähögt gräs som växer så det knakar. Till ingen nytta. Trädgårdsmöblerna är nedsmetade med överjäst päronsaft och getingarna rullar runt på fyllan och sticker varandra och sig själva. Men de känner ingenting.

Bussen kör från punkt A till punkt B. Varken mer eller mindre. Ibland stannar den och låter någon stiga på. En dam som badat i sin älsklingsparfym ska träffa någon i city. En taxichaufför parkerar i en korsning och släpper av en direktör. Samma taxichaufför tutar på en cyklist som byter fil utan att sträcka ut handen.

En nytvättad busskur på landet träffas av morgonens första solstrålar och någon sätter sig på dess bänk. Kuren omsluter den väntande. Kurar. Knirrar. Och på ryggstödet avslöjar daggen två ord, skrivet med arga, tjocka tuschbokstäver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: